Quinoa Upma

Komosa ryżowa gotowana z przyprawami południowych Indii, orzechami i sezonowymi warzywami.

Gobi ka Omlate & Plain Delhi Paratha

Pikantny omlet z nadzieniem z sezonowych warzyw, podawany z indyjskim chlebem paratha i chutney.

Sri Lanka chilli fried eggs

Jajka smażone (2 szt.) z ostrym chilli, cebulką i pomidorami. Podawane z grzanką.

Kachauri

Indyjskie placki z fasolą, podawane z curry z żółtej soczewicy.

Masala Dosa

Słynny południowo indyjski cienki naleśnik z mąki ryżowej i soczewicowej, wypełniony farszem warzywnym, podawany z kokosowym chutney

Chicken tikka parantha

Maślany placek z mąki razowej nadziewany kurczakiem z pieca tandoori, cebulą, papryką, zielonym chilli i kolendrą

Gobi Paratha

Maślany placek z mąki razowej wypełniony farszem warzywnym z kolendrą i zielonym chilli

Malpoa

Słodkie bengalskie pankejki z anyżem, smażone na indyjskim klarowanym maśle ghee, podawane z owocami i indyjskim jogurtem

Kheeray (dodatek)

Świeży ogórek, nasiona kuminu, mielone chilli, chrupiąca gorczyca i liście curry

Chhote Tamatar (dodatek)

Pomidorki cherry, chrupiąca gorczyca, czerwone chilli i liście curry

Narangi (dodatek)

Plastry pomarańczy i rzodkiewki, pieprz, sól, kumin, chilli, mięta

Tala (dodatek)

Masaledar paneer, smażone plastry naszego indyjskiego sera paneer (4 szt.)

Cabbage Vepadu (dodatek)

Usmażona na chrupiąco biała kapusta (6 szt.), kurkuma, orzechy, kolendra, gorczyca, chilli

Bonda

Smażone kulki ziemniaczane (7 szt.) kurkuma, imbir, cebulka, kolendra, gorczyca, chilli